_ Aanbod

Equilibre biedt diagnostiek, advies en behandeling van diverse psychische klachten


Psychologenpraktijk Equilibre is gespecialiseerd in het behandelen van:

Depressie
Rouwverwerking
Burn-out
Persoonlijkheidsproblematiek
ADHD Diagnostiek en coaching
Angststoornissen en paniekaanvallen
Identiteitsproblematiek
PTSS en overige trauma klachten
Relatieproblematiek
Psychosomatische klachten
Verslavingsproblematiek
Nazorggroep voor verslaving

Joke Monné-Louwerse heeft een cliënt gerichte benadering. De behandeling start altijd met een kennismaking en intakegesprek. Zij gaat na de intakefase direct praktisch aan de slag. Tijdens de intakefase wordt er een luisterend oor geboden. De problematiek wordt geïnventariseerd en geordend. Wat zijn de klachten en hoe verstoort dit de balans in uw leven. Vragenlijsten of interviews kunnen worden ingezet om de diagnostiek te optimaliseren. Ook kunt u informatie, opdrachten en oefeningen meekrijgen, zodat u ook thuis aan de slag kunt gaan.
Tijdens de behandelingen wordt er o.a. gebruik gemaakt van Cognitieve Gedragstherapie, EMDR en Exposure en Narrative Exposure Therapie (NET) als Traumabehandeling, Schematherapie en Psycho-educatie.

De therapie is gericht op het hervinden van balans/evenwicht en gezamenlijk werken aan herstel. Er wordt een gemotiveerde eigen inzet verwacht.

Goed om te weten:

  • Intakegesprekken (diagnostiek) en vervolggesprekken duren gemiddeld 60 minuten. Tenzij anders met u is afgesproken
  • Onder consulten worden zowel fysieke afspraken verstaan, als telefonische of digitale contacten (bv. e-mail, beeldbellen, online vragenlijsten, chatten of e-health anderszins).

Om in aanmerking te komen voor de volledige vergoeding van uw behandeling, heeft u een verwijsbrief nodig. Een verwijsbrief van een huisarts wordt door alle verzekeraars geaccepteerd. Voor een verwijzing maakt u eerst een afspraak bij uw huisarts. U bespreekt uw klachten en geeft aan dat u graag een behandeling wilt bij psychologenpraktijk Equilibre. Deze verwijsbrief dient u tevens tijdens het eerste gesprek mee te nemen en te overhandigen. Een legitimatiebewijs is eveneens noodzakelijk bij de intake. Psychologenpraktijk Equilibre declareert dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar zodat u daar geen omkijken naar heeft.

Deze verwijsbrief dient u tevens tijdens het eerste gesprek mee te nemen en te overhandiggen. Psychologenpraktijk Equilibre declareert dan rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar zodat u daar geen omkijken naar heeft.

Het is ook mogelijk om u zonder verwijzing van uw huisarts aan te melden voor voor een behandeling bij Equilibre. De zorg wordt dan niet vergoed. U betaalt dan per sessie.

Kan een afspraak niet doorgaan? Zeg uw afspraak dan minimaal 24 uur van tevoren af. U kunt uw afspraak per mail (equilibre-psy@zeelandnet.nl) of telefonisch (06-16957910) afzeggen.

Niet tijdig afgezegde afspraken worden, ongeacht de reden, niet door de zorgverzekeraar vergoed maar bij u in rekening gebracht. De kosten voor no show bedraagt in 2024 75 euro per behandeling.